mandag, februar 27, 2012

Kina feirer dollar-svekkelse & yuan-styrkelse

Reuters rapporterer at styrkingen av den kinesiske valutaen yuan ble feiret av Kinas visepresident Xi, i hans besøk hos Washington som et bevis på at styrkingen yuan senket amerikas handels ubalanse i form av å bruke den billig konsument kreditten til å importere billige kinesiske varer. Jeg personlig lokaliserer problemet i den kunstige billige kreditten, men det burde nesten vært et større innlegg.

Kina har latt sin tidligere utrolige lave fastkurs mot dollaren stige:


Det har vært noe reduksjoner i den amerikanske handelsbalansen, hvis du starter fra 2010 og det er til en viss grad bare økt, men i den sene tiden har det sunket noe. Men det er handelsbalansen med hele verden og det faktisk som har skjedd er at IMPORTen av amerikanske varer til Kina har økt ettersom Kina sin valuta har økt og verdien av kinesiske sparinger, lønninger har da økt.
Men det har ikke stoppet amerikanere fra å fortsette importen av kinesiske varer, det har bare latt dem ØKE importen og den samme kreditt dynamikken er tilstede, det er bare å se på importen av kinesiske ferdigvarer.
Faktisk er importen av ferdigvarer på et rekordnivå. Det gjenstår da bare å se om denne merkantilistiske politikken ofte kalt "styringspolitikk" her i Norge vil hjelpe USA ut av de strukturelle problemene. Jeg tviler, og tror heller USA vil være i seriøse problemer når inflasjon trår tydeligere til utover året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar