fredag, februar 17, 2012

FED uttalelser drar markedet opp

FED slapp minuttene(briefing av hva de tenker, i etterkant av møtet) ifra FOMC igår og der kan jeg kort oppsummere:

- FED er åpen for å kjøpe flere obligasjoner(Har kjøpt 630 milliarder $ siden 2010 )
- Gjenkjente forbedringer i arbeidsmarkedet(lavere ledighet), forbedring i husholdningsforbruket(høyere forbruk), fortsatt sakte i boligmarkedet(lite økning i boligpriser,boligkjøp)
- Bekymret for Eurosonen og generelt problemer i verdens finansmarked
- Forventer lav inflasjon(CPI altså, ikke alle priser :S ), og vurderer QE hvis inflasjon er lav videre eller hvis forbruk faller

"Bra" statistikk har blitt gradvis sluppet det siste halvåret, og de som har fremskrevet videre lavt forbruk har blitt overrasket, inkludert fremskrivningene til FED. Produksjonsansettelse har steget, boligbyggingindeksen fra Wells Fargo har steget for 5. måneden på rad, produsent priser(som inkluderer mat og energi) har steget 0,4 % i januar som vil tilsi en årlig prisstigning på 4,8 % og som Robert Wenzel poengterer har bensinpriser aldri steget såpass mye tidlig i år.

Empire-state-chart
Graf fra FED om produksjonsysselsetting.

Etter FOMC utlysningen ble kjent følgte markedene etter, så steg Dow med 0,7 %, Oslo Børs med 1,4 %, DAX med 2,5 %, Gull med 1,3 %.

Iløpet av 2011 har alle monetære aggregat i USA pekt oppover:
Hvis kreditt kontrakterer på grunn av problemer i finansmarkedene så kan du forvente QE, hvis kontraksjon ikke foregår vil kredittveksten i USA fortsette og alle de innskytelsene av kreditt Bernanke har sørget for vil lage enda en falsk oppgang i børsene, obligasjoner og råvarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar