søndag, april 01, 2012

En rapport om den norske boligboblen!David Lockert Lie har lagd en graf som oppsummerer boligboblen bedre enn noe annet. Hvis du ikke orker lese min rapport om boligmarkedet som ble lagt ut idag er dette alt man trenger å vite det. Boligmarkedet er drevet av såkalt "ekspansiv pengepolitikk", som ikke er annet enn pengetrykking i form av kreditt dirigert av Norges Bank. Med engang det stopper, som det må, så vil drømmer være knust og mange skjebner ødelagt.

Jeg lagde den egentlig for å informere familiemedlemmer og bekjente, men jeg deler jeg den gjerne med verden hvis den kan hjelpe noen unnslippe en økonomisk "holocaust" som er på vei.

Jeg arbeider nå videre med min rapport om en bankkrise og en rekke andre systematiske problemer så hvis dette er interessant kom gjerne tilbake!

Et Hefte Om Norges Boligboble

Har du spørsmål bare send meg en e-post på: økonomisknytt@gmail.com

7 kommentarer:

 1. Veldig interessant.

  Det er jo et velkjent faktum at boligpriser bare kan stige med økt kjøpekraft, vanligvis i form av utstedelse av kreditt som ligger bak den store kredittboblen i verden de siste 10 årene.

  Vi nærmer oss utvilsomt "the end game" etterhvert som boliggjeld som % av bnp begynner å bli lagt merke til av internasjonale kredittvurderings selskaper.

  SvarSlett
 2. Takk for interessant innlegg!

  Noen spørsmål:
  Hva er din bakgrunn? Jobber du med noe innenfor dette?

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 3. Og:

  Hva er det høyre aksen måler på den grafen du linker til?
  Regner med 100 kvm kostet ca. 2.7 MNOK i 2011...?
  Litt uklart for meg..

  SvarSlett
 4. Jøss, du har oppdaget inflasjon, ikke dårlig etter å ha studert økonomi!

  Med tanke på at Norge går i pluss så det suser er det ikke rart pengemengden i Norge øker, og all den tid det er for lite boliger i Norge, vil mange bruke sin økte kjøpekraft på bolig, noe som fører til prisstigning.

  Jøssenammen

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det er heller du som bør studere litt økonomi og ikke bare hjernevaskingen av keynesianske økonomer.

   Hva menes det med at Norge går i pluss ?

   Pengemengden styres av styringsrenten og bankenes kredittutstedelse, der skapes kreditt via utlån så det er nok penger i form av kreditt som først skapes og deretter blir ting kjøpt og deres priser øker.

   Dette med kjøpekraft er litt forvirret, kjøpekraften betegner verdien på penger. Norske kroner har synket kontinuerlig i en lang tid og den har synket meget i den perioden som jeg konsentrerer meg om her.
   Har ingenting med hva du bruker ordet "kjøpekraft" som her. Kjøpekraft i den forstand er "total forbruk", og ja så klart vil forbruk øke om du gjør lån kunstig billigere.

   Jeg ville anbefalt deg lese noe annet enn Keynesiansk økonomi og heller lese noe Klassisk eller Østerriksk.

   Slett
  2. Tror ikke du har lest rapporten, tror du bare har sett på grafen....

   Slett